Velkommen  > Bogudgivelser > Selma Lagerlöf 

Selma Lagerlöf 

 

 Min biografi Paradisfuglen om Selma Lagerlöf giver en lettilgængelig tilgang til hendes liv og digtning. Jeg beretter om Selma Lagerlöfs opvækst på den lille herregård Mårbacka, hvor hun blev født den 20. november 1858 og om hendes uddannelse til lærerinde samt hendes voksende forfatterskab, der i 1909 blev belønnet med nobelprisen i litteratur.

Desuden kommer jeg ind på familiens og dermed Mårbackas fallit i 1888, hvilket var et stort traume for Selma, der på det tidspunkt var ung lærerinde i Landskrona. Hendes tid i Landskrona får en særlig omtale for det var i hendes Landskronatid Selma Lagerlöfs debutroman Gösta Berlings saga udkom i 1891. Gennem sin succes som forfatter kunne Selma Lagerlöf tilbagekøbe Mårbacka, hvilket skete i 1907.

Der er endvidere i biografien en kort omtale af Selma Lagerlöfs værker, tillige med årstalslister, filmatiseringer og litteraturliste.
Bogen er rigt illustreret med billeder fra Landskrona, Mårbacka, Värmland og Östra Ämtervik, hvor Selma Lagerlöf blev begravet i 1940.
 
Paradisfuglen er udsolgt, men kan lånes på landets biblioteker.

 

 
Som efterfølger til Paradisfuglen har jeg skrevet en anden Lagerlöfbiografi: Selma Lagerlöf – introduktion til et forfatterskab i verdensklasse.

Her er også tale om en illustreret biografi om Selma Lagerlöf, hvor jeg lægger vægten på hendes litterære produktion og Selma Lagerlöfs litterære profil.

Kan købes ved mine foredrag eller via hjemmesiden. Rigt illustreret hæfte i A4-format på 44 sider. Udkom september 2010. 

1. udgave er udsolgt
2. udgave udkom i november 2010.
Pris: 150 kr. eksl. evt. forsendelse.
 
 

  
  
Sjælens spejl - Selma Lagerlöfs forfatterskab er en illustreret biografi om Selma Lagerlöf og hendes righoldige forfatterskab. Selma Lagerlöf spejlede sit eget og andres indre. Hvad Selma Lagerlöf så i sjælens spejl nedfældede hun på papir og lod sine læsere kigge med.

Udover det biografiske giver Sjælens spejl fortolkning af Selma Lagerlöfs symbolik, budskaber og temaer belyst ved eksempler fra hendes forfatterskab. Biografien indeholder bl.a et uddybende afsnit om Selma Lagerlöfs vidunderlige Kristuslegender.
 
Sjælens spejl er tænkt som inspiration og fordybelse i én af verdenslitteraturens største fortællere og supplerer mine tidligere udgivelser om Selma Lagerlöf.

Bogen er på 120 sider i stift bind og rigt illustreret.
Pris 180 kr. eksl. evt. forsendelse. 
 
 
 

nd@litteraten.dk ©