Velkommen  > Bogudgivelser > Johannes Jørgensen

Johannes Jørgensen

 *Et menneskes sjæl *er *hans skæbne - Nanna Drejer - Johannes Jørgensen  
Svendborg by har manglet et skrift om byens æresborger og digter Johannes Jørgensen. Men det har jeg nu rådet bod på, idet jeg har udgivet Et menneskes sjæl er hans skæbne – på sporet af digteren Johannes Jørgensens pilgrimsfærd.

Der er tale om et rigt illustreret hæfte på et halvt hundrede sider i A 4-format om Svendborgs store søn, digteren Johannes Jørgensen (1866-1956). Heri gennemgår jeg summarisk Johannes Jørgensens interessante liv og levned som ung mand og journalist i København og via det gryende forfatterskab til Johannes Jørgensens konversion til katolicismen i 1896.

Desuden omtaler biografien digterens lange ophold i Assisi som gjorde Johannes Jørgensen til byens æresborger i 1922. I 1936 gjorde Svendborg digteren til sin bys æresborger og Johannes Jørgensen vendte tilbage til sin fødeby i 1953 og indlogerede sig i æresboligen i Fruestræde. Her døde han i 1956 og blev stedt til hvile på Svendborg kirkegård i familiegravstedet under den store blodbøg.

Om alt dette og mere til kan man læse i biografien om Johannes Jørgensen, som jeg også holder lysbilledforedrag om. Biografien kan købes i Johannes Jørgensens Hus i Fruestræde og på Svendborg Bibliotek samt ved mine foredrag. Rigt illustreret hæfte i A4-format på 50 sider.

Pris: 150 kr. eksl. evt. forsendelse.
 

nd@litteraten.dk ©